fbpx
a vidék minősége védjegy

Vidék Minősége védjegyesek lettünk!

A tavalyi év nagy tapasztalata számomra az volt, hogy egyedül nem megy. Pontosabban megy, de sokkal szórakoztatóbb és egyszerűbb a munka, ha nem egyedül küzd az ember lánya. Hála a jóistennek sikerült is hasonló gondolkodású, vendégcentrikus partnerekkel együttműködni, gondolkozni, programot szervezni.

„Új év, új lendület” jegyében gondoltam egy nagyot, és benyújtottam jelentkezésemet az Alpokalja Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesülethez, hogy csatlakozzam a Vidék Minősége Védjegyesek táborába. Az járt a fejemben, hogy ha megfelelek a minősítési renszernek, akkor egy komoly visszaigazolás, hogy jó úton járok, ha pedig nem, akkor rávilágít a hiányosságokra. Hiszen nagyon gyakran megesik velem, hogy nem látom a fától az erdőt. A napi rutinból nehéz kiszakadnom, hogy kicsit távolabbról is megfigyeljem a dolgokat.

Pár napja meg is látogatt Horváth-Füzi Veronika Vidék Minősége Védjegy koordinátor és Keszei Andrea a zsirai Napvirág Vendégház tulajdonosa. Nagyon izgultam, de mint utólag kiderült teljesen feleslegesen. A hölgyek nagyon kedvesek voltak, hipp-hopp elrepült az a másfél óra, amit nálam töltöttek. Egy halom kérdést tettek fel, ami alapján meg tudják hozni a döntést. És tessék, megfelelt a panzió a minősítési rendszernek!

Nagy boldogság ez most nekem. Örülök, hogy egy olyan csapat tagja lehetek, akiknek közös célja, a minőségi szolgáltatás nyújtása.

Mi is ez a védjegy?

A „Vidék Minősége” („Rural Quality”) nemzetközi védjegy egyes európai régiók, térségek különleges minőséget képviselő vállalkozásainak megkülönböztető védjegye.

Az alapítók: Alpokalja-Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület, „A BAKONYÉRT” Vidékfejlesztési Akciócsoport EgyesületÉltető Balaton-felvidékért Egyesület, DIPO Egyesület.

Az alapítók saját tájegységeiken, az ott élő termelőkkel, alkotókkal és a vállalkozásokkal együttműködve dolgozták ki a tájegységekre vonatkozó „Vidék Minősége Védjegyek” tartalmát.

A védjegyet megszerezni kívánó személyek és vállalkozások minősítési eljárása a „Rural Quality – Vidék Minősége” védjegy nemzetközi minősítés és népszerűsítés szabályrendszerének megfelelően történik.

Kattintsatok a logóra és nézzétek meg a minősített tagok listáját, ígérem, a korlátozások feloldása után nálunk is csemegézhettek a finomabbnál finomabb termékekből.

Alpokalja Fertő táj Leader