fbpx
Kenutúrák

Na-túra Ökotúrák

Na-túra ÖKOTÚRÁK közel húsz éve foglakozik környezeti neveléssel és tudatformálással, valamint ökotúrák szervezésével, bonyolításával.

A Fertő-táj és Sopron környékének páratlanul gazdag élővilágát mutatjuk be, gyalogos-, kenus-, buszos- és kerékpáros túráink alaklmával.

Gyalogtúráink során a Soproni-hegység és a Szárhalmi erdő flóra és faunáját ismertetjük meg, miközben az adott évszaknak megfelelő erdei zöldségeket, gyógynövényeket és gyümölcsöket is kóstolhatunk.

Éjszakai túráinkon pedig az éjszakai erdő sejtelmes világával találkozhatunk.

Kenutúráinkon Közép-Európa legnagyobb nádasában, szűk csatornákon és belső tavakon keresztül ismerkedhetünk a nádas rendkívül gazdag, de nehezen megfigyelhető élővilágával.

napfelkeltei- és naplementei kenutúrák során csak egy nagy kenuval haladunk (max. 8-9 fő), hogy az érdeklődőket a lehető legközelebb hozhassuk a természethez.

Csoportos kenutúránknál pedig akár egy egész osztály is ízelítőt kaphat a Fertő „titkaiból”.

hajnali madárlesnél az adott időszak napfelkeltéjéhez igazítjuk a túráinkat, hogy az ilyenkor legaktívabb madarakat figyelhessük meg optimális látási viszonyok között. Egy túrán, az adott évszaktól függően 30-50 madárfajt is megfigyelhetünk. A program kifejezetten kis csoportoknak szól.

Fertő-táj Világörökségi túrán egy napos buszos program keretein belül ismerhetjük meg a világörökség kiemelt helyszíneit (madárles, élőhely bemutatás, kastélyok, kőfejtő stb.)

Az aktív kirándulók pedig kerékpáros túrákon ismerhetik meg a Fertő-tájat.

Iskolai csoportoknak komplett erdei iskolai szolgáltatást és tartalmas osztálykirándulást is szervezünk az adott csoport igényeihez igazítva.

További információ:

Na-túra ÖKOTÚRÁK Kft. (Molnár Balázs)
9400 Sopron, Várkerület 24.
Tel.: +36-30-9866-488
e-mail: na-tura@na-tura.hu
web: www.na-tura.hu
www.hajnalimadarles.hu