fbpx
Fertőmeggyes-Strand-Mörbisch

Fertőmeggyesi strand – Mörbisch

Egy idilli, apró, gyönyörűen gondozott strand a Fertő-tó osztrák oldalán, szigettel, tökéletes gyeppel és nyomott árakkal.

Mörbisch am See, azaz Fertőmeggyes az első település a Fertő-tó osztrák oldalán, Fertőrákostól északra. A falutól két oldalt nádassal övezett út jutunk be a tóhoz. A hatalmas parkolóval ellátott területen található a kikötő, a víziszínpad és a strand.

Mörbisch strandja nem nagy, de gyönyörűen gondozott, és megvan minden, ami igazából kellhet: úszhatunk a tóban, amelynek itt kifejezetten mély a vize, le sem ér a lábunk, rögtön, ahogy a létráról becsobbanunk, de van gyerekek számára elkerített sekélyebb rész is, a nagyobbacskáknak a mélyebb részen néhány vízi alkalmatosság: hatalmas úszógumira emlékeztető kör alakú ugráló egység, megmászható felfújt jéghegy, egymásba illesztett műanyag téglákból álló úszó sziget.

A tavi strandon kívüli lubickolásra a külön kiépített medencékben van lehetőség, van csúszda meg gyerek-élménymedence is.

Azoknak, akik jobban szeretnek a nyüzsgéstől és zsivajtól elkülönülten strandolni, csak át kell menniük a hídon, ahonnan megleshetjük a víziszínpadon zajló előadások díszleteit is, , a nádas mélyén megbújó szigetre. Ez valóban a nyugalom szigete, itt bent nincs sem büfé, sem játékok, csak tökéletesen nyírt gyep, néhány pad, öltözők. A szigetről három elég nagy stég nyílik, ezekről ugyanabba a mélyvizes részbe ereszkedhetünk be a tóba, mint a partról.

Nyitvatartás:május, június, szeptember 9:00 – 17:00, júliusban és augusztusban 9:00 – 18:00

Nézd meg, hol strandolhatsz itthon, panziónktól karnyújtásnyira, Tómalom fürdőn!

Mörbisch